18 oktober 2018

In Memoriam

 

In de late avond van zaterdag 13 oktober 2018 heeft mijn moeder haar eeuwige rust gevonden.
Die middag stak een sterke wind op. Het geruis van de takken van de berkenbomen overstemde de stilte. Ik ben dankbaar dat ik in staat was haar in liefde los te laten. Ik ben ervan overtuigd dat zij mede daardoor zo vredig en snel is gegaan.
Ook in haar allerlaatste levensfase was zij geen moment alleen. Ons team was liefdevol en dichtbij.
Op de sterfdag van mijn vader kreeg mijn moeder haar laatste rustplaats op de monumentale Bergraafplaats Soerenseweg in Apeldoorn.
Met een witte Rolls Royce is zij vanuit haar huis naar Kapel Hoog Soeren gebracht.
Bekijk en beluister hieronder mijn In Memoriam.

 

 

 1. Wat een enorm ontroerende film met een prachtige tekst. Kreeg tranen in mijn ogen. Heel mooi gedaan. En sterkte met het verlies van je moeder. Groet van Ron.

 2. Linda oosterveen zegt:

  Beste Wiepke en Pieternel,
  Wat schrik ik hiervan dat jullie (schoon)moeder naar jullie (schoon)vader en (schoon)zusje is gegaan… Wat fijn dat ze nog 5 jaar heeft kunnen genieten van alles wat het leven leuk maakt.
  Heb jullie blog met veel plezier gevolgd , ben zelf in de zorg werkzaam en vind dit een prachtig initiatief! Veel sterkte gewenst met dit verlies.

  • Dankjewel Linda, ik heb mijn moeder beloofd dat ik doorga met het vertellen van ons verhaal. Dus er zullen nog vele blogs volgen…

  • Dankjewel ‘toevallige voorbijganger’, fijn dat onze woorden en beelden je geraakt hebben. Ons verhaal gaat door, hoop dat je ons blijft volgen.

  • Tiny Van Der Meer zegt:

   Heel mooi, kippenvel. Ik heb het gevolgd op Facebook moest soms ook wel lachen. Wens jullie heel veel sterkte toe voor nu en in de toekomst.

 3. Lonie Heunbern zegt:

  Lieve Wiepke,
  Diep ontroerd door de beelden en je woorden ❤️
  Wat ongelooflijk mooi dat jullie deze tijd met elkaar op deze manier hebben gedeeld 💝
  Heel veel sterkte, een warme knuffel,
  Lonie.

 4. Astrid van Gils zegt:

  Ik ben een onbekende voor jullie, maar werd ‘aangenaam’getroffen door de advertentie in de Stentor. Zo zacht en mooi! Het maakte dat ik op deze site terecht kwam en jullie bewogen leven nu een beetje heb leren kennen. Wat een prachtig gemaakt eerbetoon voor jullie (schoon) moeder. Maar ook eer voor jullie; wat een liefdevolle zorg heeft ze mogen genieten! Ook veel sterkte gewenst om het gemis aan haar te kunnen dragen. Hartelijke groet van Astrid

  • Dankjewel voor je lieve woorden! Ik heb mijn moeder beloofd dat ik ons verhaal zal blijven vertellen. Mooi om te lezen dat jij als ‘onbekende’ geraakt werd.

 5. margreet wind zegt:

  Diep geraakt door je woorden en beelden. Geweldig om dit gedaan te kunnen hebben voor haar. En wat is ze een sterke vrouw geweest door al haar verdriet en wat heeft ze een geweldige dochter gehad die haar leven de laatste vijf jaar nog wat aangenaam voor haar heeft kunnen maken. Het gaat je verder goed en dat je de kracht en de rust vindt om alles te kunnen accepteren. xxxx

 6. Mooi gedaan Wiepke en Pieternel, erg ontroerend! Jullie moeder en schoonmoeder heeft nog een mooie tijd bij jullie gehad.
  Moest van de week nog aan haar denken toen ik de doucheschuim Witte Lotus van Therme gebruikte.
  Veel sterkte en liefde gewenst.

  • Dankjewel Karen! Zo veel goede herinneringen aan Ameland en aan jou. We gaan je zien ergens bij de vuurtoren.

 7. Wat mooi Wiepke. Wat heeft jouw moeder een verdriet gekend in haar leven. Maar wat een geluk had ze met een dochter als jij. Wat een geluk ook dat jullie die vijf dierbare jaren gedeeld hebben.
  Ze zal een grote leegte achterlaten. Maar je kunt met vreugde en liefde terugkijken op haar bestaan.
  Gecondoleerd. X

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *